Κατερίνα Καρυπίδου

ΦΩΤΟ.jpg

Γεννημένη τον Απρίλιο του 2011 στο όμορφο χωριό Σήμαντρα Χαλκιδικής. Δημιουργικό πνεύμα ασχολείται με τα εικαστικά και τη ζωγραφική από μικρή ηλικία.

H δασκάλα της στο δημοτικό σχολείο, Φούλη Μιστηλίδου την παρότρυνε να ξεκινήσει μαθήματα εικαστικών σε τοπικό επίπεδο αλλά οι γονείς της βλέποντας την όρεξη και την πρόοδο της για τη ζωγραφική, την οδήγησαν για μαθήματα στο Atelier Arts, ένα δημιουργικό εργαστήρι στη Τούμπα Θεσσαλονίκης με δάσκαλο τον πολύπλευρο καλλιτέχνη ζωγράφο, γραφίστα και φωτογράφο Φιλίππου Στέλιο όπου κοντά του η εξέλιξή της ήταν πολύ γρήγορη!

Τα όμορφα ζωγραφικά έργα διαδέχονται το ένα το άλλο, έτσι συμμετέχει στην πρώτη της ομαδική έκθεση στο Atelier Arts το Νοέμβριο του 2019 με θέμα «Φθινόπωρο» και ακολουθεί η δεύτερη ομαδική έκθεση το Δεκέμβριο 2019, με κεντρικό θέμα «Χορός».

Τον Αύγουστο του 2020, οι γονείς της δηλώνουν συμμετοχή στην ομαδική έκθεση του Μουσείου Αλιείας Μουδανιών «το ξύπνημα των αισθήσεων» όπου τη δέχονται με ένα υπέροχο ζωγραφικό έργο δίπλα σε μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών της Χαλκιδικής.

Στα πρώτα της δέκα χρόνια, τον Απρίλιο του 2021 συμμετέχει στον πανελλήνιο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής των ΕΛ.ΤΑ. με θέμα «Επανάσταση 1821».